Desert rulada Pavlova

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iul 2021 | 11013 vizualizari

 

Aveam niste albusuri, cam jumatate de kg, care trebuiau neaparat facute, ca nu mai aveam loc in congerator de ele. Si ce sa fac cu atatea, intrebare ...? Studiind incolo si incoace, am facut o rulada Pavlova, ca oricum nu mai facusem asa ceva si din restul de albusuri am facut o prajitura. Acum trebuie sa fiu atenta sa nu raman fara, cam am niste devoratori de dulciuri in casa de nu-i adevarat! :))))

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g crema de branza sau mascarpone
  • 175 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lgt esenta vanilie
  • zmeura, afine congelate sau proaspete
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada Pavlova:

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna bezeaua si se niveleaza pe toata suprafata, in strat uniform. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute apoi se reduce la 140 de grade si se mai lasa 20 de minute.

Se scoate tava din cuptor. Se ia bezeaua si se asaza cu fata in jos peste o alta foaie de copt. Se indeparteaza cu grija foaia pe care s-a copt si se lasa sa se raceasca bezeaua.

Intre timp se prepara crema. Se mixeaza branza cu frisca lichida pana incepe sa devina usor consistenta. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Daca preferati, puteti adauga 1 lg de zahar pudra.

Se unge foaia de bezea cu crema, lasand o portiune neunsa inspre margine exterioara. Se asaza in linie zmeura proaspata sau congelata (de care aveti la indemana), pe marginea interioara, iar pe restul suprafetei se pun afine., din loc in loc. Se ruleaza foaia cat mai strans posibil, ajutandu-ne de foaia de copt. 

Se da la rece rulada pentru cel putin 2 ore sau peste noapte (cazul meu).

Se poate unge deasupra cu frisca sau se poate lasa asa cum e ea. 

La mine, cand s-a copt bezeaua, a iesit cu basicute deasupra si am lasat-o asa, cu formele respective. ;)

Se orneaza cu fructe de sezon apoi se portioneaza si se serveste,

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema nu este nevoie sa fie indulcita, bezeaua deja fiind foarte dulce si se compenseaza una pe alta.

2

Se pot folosi fructe proaspete de sezon si de care preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ruladă de bezea cu căpşuni